Mogelijkheden

De concurrent altijd een stap voor met realtime inzicht of automatische prijsregels

Inzicht krijgen

Het begint met inzicht. Onze software laat je eenvoudig zien hoe jouw prijzen zijn ten opzichte van concurrenten. Welke producten zijn te duur en welke zijn te goedkoop? Met dit inzicht kun je zelf de productprijzen handmatig bijwerken, maar je kunt het aan de hand van prijsregels ook automatisch laten doen.

Concurrenten automatisch gevonden

Als ondernemer mag je best een beetje lui zijn, zo hebben wij ook hekel aan eentonig en onnodig werk. Daarom indexeren we veel gebruikte prijsvergelijkers en platforms als Kieskeurig, Bol, Tweakers en Google Shopping helemaal automatisch, zeker wanneer je producten een EAN (GTIN) code hebben.

Om de juiste prijs te bepalen is betrouwbare data natuurlijk van levensbelang. We zijn misschien (nog) niet de partij met de mooiste interface, wel de partij met de meest betrouwbare data.

Handmatig concurrenten toevoegen

Worden niet alle concurrenten automatisch gevonden, bijvoorbeeld omdat een product geen EAN heeft? Dan is er ook de mogelijkheid om handmatig concurrenten toe te voegen. Dat kan per product door eenvoudig de url van het concurrerende product toe te voegen, maar het is ook mogelijk om ons een concurrent te laten spideren.

Automatisch je prijzen bijwerken

PriceMotion kan meer dan alleen prijsinformatie weergeven, je kunt er ook voor kiezen om je prijzen automatisch door onze software te laten bijwerken, oftewel dynamic pricing. Hiervoor kun je prijsregels instellen, waarbij je altijd een minimale marge op je producten kunt hanteren .

In de regel verkoop je niet alleen meer, maar verhoogt dynamic pricing ook je marge op veel producten doordat deze vaak te goedkoop zijn.

Eenvoudig te koppelen met jouw software

Middels een integratie in je eigen webwinkel kun je alle prijzen van concurrenten voor jouw producten zien en prijswijzigingen van je concurrenten en/of je dealers gemakkelijk in de gaten houden. Voor Magento, Shopware & Lightspeed hebben we een extensie gebouwd zodat je direct kunt beginnen.

Voor elke andere situatie kun je via CSV eenvoudig je producten uploaden. Daarbij bieden we diverse mogelijkheden om CSV bestanden te importeren en te exporteren, zodat je ook binnen Excel aan de slag kunt met je prijzen.

Voor developers hebben we natuurlijk een API beschikbaar.

Gratis proberen

Twijfel je nog? Tot 20 producten is Pricemotion helemaal gratis. Hiermee kun je Pricemotion laagdrempelig uittesten op een klein deel van je assortiment.

De prijsinformatie en prijsregels zonder externe integratie

De prijsinformatie en prijsregels zonder externe integratie

Meer informatie over de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op.